Mad & madlavning

Nødder er én af julens hovedingredienser

mandler

Denne artikel er sponsoreret

Mandler, hasselnødder og valnødder; de ligger dér på hylden i supermarkedet året rundt. I december forsvinder de nærmest blandt al konfekten og chokoladen – men de er der, og de fortjener mere opmærksomhed. I modsætning til julens mange andre ingredienser er nødder super vitaminrige. Blot en håndfuld om dagen vil kunne styrke dit immunforsvar i vinterens mørke og kulde. Så var det ikke noget med en nøddeknækker under det smukke, glitrende juletræ i år?

Find den nøddeknækker, du vil have under årets juletræ

Der findes mange fine, forskellige nøddeknækkere rundt omkring. Måske kan du huske, at bedstemor altid havde en liggende på stuebordet? Der kan være en vis nostalgi over disse. Med eventuelle minder in mente, kan der drages på opdagelse i julens mange designs, der udfolder sig som både gamle, traditionelle og nye, elegante. Det kan næsten være svært at finde det rette til julens stemning, men https://juletrae.dk/ tilbyder et herligt overblik over julens mange tendenser. Så bliver det lidt nemmere at udfolde en ønskeliste – også hvis den skal involvere den helt rette nøddeknækker! Med sådan en under træet, sikres at næste juls hovedingrediens omfavnes og ikke forsvinder blandt resten.

Tips til opbevaring af friske nødder

I og med nødder har et meget højt fedtindhold, er de også i højrisiko for hurtigt at blive barske eller mugne. Der gælder derfor nogle procedurer for opbevaring af de enkelte nøddevarianter. Især hvis det omhandler helt friske nødder, som netop er plukket fra efterårs- eller vinterhaven.

  • Valnødder, skylles i varmt vand et par gange og puttes i et fad med vand og atamon. Heri skal de være i omkring fem minutter. Efterfølgende stilles de et varmt sted, gerne 35 grader, i cirka fem dage.
  • Hasselnødder, spises både friske og tørre. Den friske version spises direkte, men bør ikke ligge for længe. For derimod at tørre dem, breddes de ud på et lagen i en til tre uger i et tørt sted ved cirka 15 grader.
  • Mandler, kan holde i op til to måneder ved den rette opbevaring. Det vil sige et tørt sted udenfor sollysets rækkevidde. Hvis de skal forblive sprøde, bør de puttes i en lufttæt beholder og placeres i køleskabet.

Som tommelfingerregel holder friske nødder i cirka en uge ved stuetemperatur. Købes de i stedet i supermarkedet, giver det sig selv, at holdbarheden er printet ind i posen. Frys dem ned, hvis du købt en for stor pose til, du kan nå at spise dem. I fryseren kan de holde op til et år. Så kan mængden af julens madspil også minimeres!

Julen er hjerternes fest

Ved at følge fødevarestyrelsens anbefaling, 30g, cirka en håndfuld nødder om dagen, bevares ikke kun hyggen, men også julens hjerter. Forskning viser nemlig, at et dagligt indtag af nødder kan mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme. Men husk at holde dig til de 30g, hvis du gerne vil forblive i den sunde kategori. For 100g mandler, hassel- og valnødder indeholder nemlig markant flere kalorier end selv julens allerbedste chokolade og konfekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comment*

Name*

Website

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk