Mad & madlavning

Bliv sommerklar: Sådan laver du selv is

Is

Denne artikel er sponsoreret

Sommergraderne er på vej, og det betyder, at det snart er is vejr. Is er super lækkert, og det har også nået nye højder de senere år, da man kan købe alverdens slags is. Det er dog også en stor fordel selv at lave is, og der findes mange gode opskrifter, som man kan give sig i kast med.

Det gode ved isopskrifter er, at de, udover at du kan lave hjemmelavet is, også får adgang til at kunne lave mange andre sommeropskrifter og desserter.

Overblik over udvalg

En af de gode ting ved isopskrifter er, at de let kan sætte sig i hukommelsen. Så snart man har lært, at flødeis indeholder æggeblommer og piskefløde, så har man allerede dannet sig en base. Vaniljeisen – der nok er den mest klassiske base for milkshakes – begynder dernæst at tage plads, fordi den kan bruges til flere, for eksempel at lave flødeis med chokoladestykker, og man bruger den til bær og frugter osv.

Ligeledes er der mange, der har stor smag for yoghurtis. Frossen yoghurt var en dille for ikke så længe siden, og det er også super lækkert. I modsætningen til den klassiske flødeis så har yoghurtisen en mere syrlig frisk smag.

Dog findes der folk, som har problemer med laktose. Der vil man kunne finde nogle fine sorbet opskrifter med et mindre fedtindhold og naturligvis laktosefrit. Med gode frugter og bær får man en frisk og lækker dessert, der passer perfekt til den varme sommer.

Desserter med is

Når man har fundet sin isopskrift, så kommer det næste spørgsmål, om hvad man vil gøre med isen. Meget is fungerer rigtigt godt med pandekager, og pandekager er også meget alsidige i den forstand, at mange forskellige ting fungerer dertil.

Man kan gå all in, når man laver pandekager med is og fylde det med frugt og bær og drysse det med lidt hakkede mandler til rigtigt at friske det op. Man kan også bare lade en stabel ligge, lune dem i mikroovnen også lægge lidt is ind i dem, som så smelter og bliver lækkert.

Der er muligheden for at kombinere is med frugtsalat også en fin mulighed. Her vil isen fungere som en kold erstatning for en god råcreme. Grundet køligheden vil isen være mere forfriskende, og som heden tager til, og isen smelter, transformeres den også til noget lignende, den råcreme vi kender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Comment*

Name*

Website

Ved fortsat at bruge webstedet accepterer du brugen af cookies. mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk